А що так можна було?  Як розкрити одноразовий млин за 30 секунд
Вітальня,  Зала,  Кухня,  Спальня

А що так можна було? Як розкрити одноразовий млин за 30 секунд


Виробники спецій не хочуть, щоб ви знали ЦЕ: одноразові млини можна перезаряджати багаторазово. І зробити це можна лише за 30 секунд.

Економія повторного використання одноразового млина очевидна: один млин з перцем коштує ~250 рублів, а перець у горошку в пакетику коштує всього ~50 рублів.

Лайфхак підходить для млинів усіх приправ (перцю, морської солі, спецій та трав), всіх виробників (Котані, Каміс, Приправич, Santa Maria, Чарівне дерево тощо).

млини

«А як же стирання жорнів у одноразових млинах?» — спитайте ви. Хіба вони не розраховані хитрим виробником лише на один цикл використання? Справді, жорна в одноразових млинах згодом стираються. Але здебільшого перезаряджати їх можна як мінімум по 2-3 рази. А деякі млини можна перезаряджати по 5-6 разів. Тут все залежить від марки виробника.

Ось спостереження одного з користувачів:

«Ось прямо зараз дивлюся на свій червоний млинок з-під чилі («Котані»), який перезаряджав уже разів 5-6. І нормально сипле. Саме «Котані» одноразова. А що стосується багаторазових «Santa-Maria» або інших, ось вони реально не сиплють після перезарядки, зуби недовговічні.

І перезаряджаю я сумішшю свого сушеного кайенского перцю з сіллю третього помелу. А «не сипати» може з кількох причин:

  1. Забивається млинок через зволоження суміші (у мене таке мало місце, коли приправи стояли на поличці, під якою розташовувався електрочайник);
  2. Забивається млина через занадто м’який і/або дрібний матеріал приправи, тому я і засипаю сіль третього помелу — без неї перець ефективно не мелется;
  3. Гранули суміші надто великого розміру, наприклад, ось зараз у мене чорний перець перезаряджений на надто великі зерна, руки не доходять виправити, теж сипле неефективно;
  4. Слабка пластмаса матеріалу млина, цим, як писав вище, відрізняються прозорі млинці на кшталт «Santa-Maria» (типу розгвинчуються, а за фактом одноразові).

PS: Я постійно використовую такий самий млин з-під чилі для морської солі (знову з третього помелу). Млинок нормально працює і після багаторазової перезарядки — пропустив крізь неї пачки три або більше seasalt».

Так перечниця меле після повторної «перезарядки»:

Отже, ось два способи, як відкрити одноразовий млин.

Спосіб 1. За допомогою замочування в окропі

  1. Налийте в кухоль окріп;
  2. Оберніть млин поліетиленовим пакетом;
  3. Опустіть млин у кухоль із водою на 15-30 секунд;
  4. Відкрийте кришку млина (можна заздалегідь обернути його рушником) і пересипте в банку пакетований перець/сіль/приправу.
  5. Закрийте кришку до клацання. Готово! Як тобі таке, Kotanii? 🙂

Спосіб 2. За допомогою фена

Другий спосіб, можливо, навіть зручніший за перший, оскільки дозволяє не мочити руки і млин.

1. Просто погрійте кришку млина гарячим повітрям фена близько 30 секунд, а потім зніміть його. Точніше гріти потрібно не саму кришку, а її обідок (див. фото нижче).

фен

2. Відкрийте кришку (може піддатися не одразу). Перезарядіть млин свіжим перцем/сіллю/приправою.

3. Закриваємо кришку млина до клацання. Шах і мат, виробники приправ!

А що так можна було?  Як розкрити одноразовий млин за 30 секунд

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Оцініть матеріал! Вже проголосувало:10 Середня оцінка: 4,90 із 5)
А що так можна було?  Як розкрити одноразовий млин за 30 секунд Завантаження…

Читайте також:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *