А що так можна було? Як розкрити одноразовий млин за 30 секунд
Виробники спецій не хочуть, щоб ви знали ЦЕ: одноразові млини можна перезаряджати багаторазово. І зробити це можна лише за 30 секунд.
Економія повторного використання одноразового млина очевидна: один млин з перцем коштує ~250 рублів, а перець у горошку в пакетику коштує всього ~50 рублів.
Лайфхак підходить для млинів усіх приправ (перцю, морської солі, спецій та трав), всіх виробників (Котані, Каміс, Приправич, Santa Maria, Чарівне дерево тощо).
«А як же стирання жорнів у одноразових млинах?» — спитайте ви. Хіба вони не розраховані хитрим виробником лише на один цикл використання? Справді, жорна в одноразових млинах згодом стираються. Але здебільшого перезаряджати їх можна як мінімум по 2-3 рази. А деякі млини можна перезаряджати по 5-6 разів. Тут все залежить від марки виробника.
Ось спостереження одного з користувачів:
«Ось прямо зараз дивлюся на свій червоний млинок з-під чилі («Котані»), який перезаряджав уже разів 5-6. І нормально сипле. Саме «Котані» одноразова. А що стосується багаторазових «Santa-Maria» або інших, ось вони реально не сиплють після перезарядки, зуби недовговічні.
І перезаряджаю я сумішшю свого сушеного кайенского перцю з сіллю третього помелу. А «не сипати» може з кількох причин:
- Забивається млинок через зволоження суміші (у мене таке мало місце, коли приправи стояли на поличці, під якою розташовувався електрочайник);
- Забивається млина через занадто м’який і/або дрібний матеріал приправи, тому я і засипаю сіль третього помелу — без неї перець ефективно не мелется;
- Гранули суміші надто великого розміру, наприклад, ось зараз у мене чорний перець перезаряджений на надто великі зерна, руки не доходять виправити, теж сипле неефективно;
- Слабка пластмаса матеріалу млина, цим, як писав вище, відрізняються прозорі млинці на кшталт «Santa-Maria» (типу розгвинчуються, а за фактом одноразові).
PS: Я постійно використовую такий самий млин з-під чилі для морської солі (знову з третього помелу). Млинок нормально працює і після багаторазової перезарядки — пропустив крізь неї пачки три або більше seasalt».
Так перечниця меле після повторної «перезарядки»:
Отже, ось два способи, як відкрити одноразовий млин.
Спосіб 1. За допомогою замочування в окропі
- Налийте в кухоль окріп;
- Оберніть млин поліетиленовим пакетом;
- Опустіть млин у кухоль із водою на 15-30 секунд;
- Відкрийте кришку млина (можна заздалегідь обернути його рушником) і пересипте в банку пакетований перець/сіль/приправу.
- Закрийте кришку до клацання. Готово! Як тобі таке, Kotanii? 🙂
Спосіб 2. За допомогою фена
Другий спосіб, можливо, навіть зручніший за перший, оскільки дозволяє не мочити руки і млин.
1. Просто погрійте кришку млина гарячим повітрям фена близько 30 секунд, а потім зніміть його. Точніше гріти потрібно не саму кришку, а її обідок (див. фото нижче).
2. Відкрийте кришку (може піддатися не одразу). Перезарядіть млин свіжим перцем/сіллю/приправою.
3. Закриваємо кришку млина до клацання. Шах і мат, виробники приправ!
Читайте також: