Дизайн інтер’єру ресторану
Вигадати, а потім і здійснити насправді інтер’єр ресторану — досить складне завдання навіть для дизайнера з досвідом. Але молоді грамотні фахівці нашої компанії мають достатній творчий потенціал, щоб успішно здійснювати такі проекти. Інтер’єр ресторану повинен бути і зручним, і комфортним, і таким, що запам’ятовується. Потрібно зробити так, щоб дизайн ресторану поєднувався з кухнею. Такий союз буде свідченням високого класу закладу. А це – запорука майбутньої популярності. Не секрет, успіхом у відвідувачів користуються ті ресторани, де є унікальність і комфорт.
А який він, середньостатистичний відвідувач ресторану, якими є його бажання, вимоги? На це питання має бути відповідь, яка і визначить роботу спеціалістів під час створення дизайн-проекту.
Другим важливим аспектом є специфіка кухні. Вона може бути європейською або в галузі екзотичних. Але в будь-якому варіанті потрібен спеціальний концептуальний підхід. Наприклад, задумано, що кухня буде східною. Отже, і дизайн інтер’єру ресторану розроблятиметься у цьому ж стилі. Якщо кухня матиме спеціалізацію піцерії, то дизайн буде в італійському стилі.
Яке висвітлення вибрати для ресторану?
Багато що вирішує грамотне світлове рішення. Як правило, природне світло падає з одного боку зали, але буває, що він освітлює зал з двох-трьох сторін і навіть згори. Вікони дозволяють дизайнеру зв’язати інтер’єр з навколишнім ландшафтом, створити видовий огляд. Особливо ефектно це у вечірній час, коли приглушене світло у ресторанному залі дозволяє відвідувачам милуватися видом нічного міста.
Завдяки вдало розміщеним джерелам штучного освітлення можна створити враження просторішого приміщення. Світло активно впливає і на відвідувачів, воно може настроїти на тиху розмову або на святкове пожвавлення. Головне — орієнтуватися за часом і за обстановкою, знати, коли потрібне повне світло або кольорові прожектори, а коли доречний приглушений.
Роль меблів в інтер’єрі ресторану
Дуже важливі для повноцінного інтер’єру меблі, які гармонують із загальним характером приміщення, естетично доповнюють інтер’єр залу, його декоративне оформлення. Вона також є відповідальною за настрій людини, повноцінність її відпочинку. Тільки зручні, красиві меблі здатні все це забезпечити.
Перед дизайнером стоїть першочергове завдання – визначити, у чому особливість саме цього ресторану. Наприклад, це чудовий бар. Отже, ця перевага і має превалювати в дизайн-проекті. У цьому творі дизайнера має бути все пов’язано: меблі, освітлення, обробка, двері, вікна, елементи декору. І, найголовніше, у ньому має бути підкреслено унікальний стиль ресторану.
Що потрібно врахувати під час створення дизайну інтер’єру ресторану?
Під час роботи над інтер’єром ресторану враховуються багато факторів. Для дизайнера важливо, якими будуть якість і рівень обслуговування відвідувачів, як виглядатиме режим роботи закладу, якою є його цінова політика, які аналогічні ресторани розташовані в цьому ж районі Санкт-Петербурга.
За старих часів більшість ресторанів виглядали як один величезний зал, в якому людина відчувала себе втраченою. Про затишок та комфорт не було й мови. У сучасному інтер’єрі прийнято поділяти приміщення на відокремлені зони. Це невеликі зали, розділені дуже умовно, але із значенням.
Неповторний дизайн інтер’єру та щасливі відвідувачі ресторану
Дизайнери нашої студії мають у своїй творчості головну мету: створити такий дизайн ресторану, щоб, тільки переступивши поріг, відвідувачі відчули себе у світі затишку та комфорту. Такий дизайн – складна та одночасно гармонійна композиція на задану тему. У той же час він повинен поступово, без різких переходів, зміни стилю трансформуватись у дизайн екстер’єру. Це тонкий нюанс, доступний лише професіоналам.
Країна в цілому і Санкт-Петербург, зокрема, має велику та розвинену мережу ресторанів. Стати частиною цього бізнесу відкрити ресторан, який не буде схожий на інші, і тим самим привабить відвідувачів, нелегко. Потрібні солідні фінансові вкладення, а також час, терпіння та великий запас енергії. Не обійтися без підтримки асів ресторанної справи. Все це триває близько півроку.
Про фінансову складову цього проекту можна судити за вартістю одного квадратного метра приміщення (ціна будівлі при цьому не враховується). Бізнес-проект має шанс стати успішним, якщо спочатку його ідеєю стане створення затишного оригінального закладу, призначеного і для трапези, і для приємного відпочинку. Отже, замовник повинен мати точне уявлення про свої матеріальні можливості, про те, де саме розташовуватиметься ресторан, на яку цільову аудиторію він орієнтований, якою буде кухня нового закладу. Виходячи з цих передумов, будується ідея та концепція ресторанного бізнесу. А фахівці нашої студії нададуть професійну допомогу у підготовці та реалізації будь-яких задум майбутніх власників ресторану.
Починати треба із складання конкретного, детального проекту. На цьому етапі необхідна тісна співпраця дизайнерів та замовника. Виконавець повинен чітко представляти всі запити та вимоги клієнта, щоб виконати головну складову цього бізнесу – проект ресторану. Фахівці нашої студії займаються не лише створенням проекту, вони беруть на себе і тривалу процедуру оформлення всіх документів, необхідних для відкриття ресторану.