10 кухонних аксесуарів, які ви завжди використовували неправильно
Вітальня,  Зала,  Кухня,  Спальня

10 кухонних аксесуарів, які ви завжди використовували неправильно


Напевно, ви думаєте, що вмієте користуватися більшістю кухонних приладів. Здавалося б, на тертці можна подрібнювати продукти, навіщо вона може бути потрібна? Насправді це лише 10 відсотків від її справжнього функціоналу. Ми створили добірку з одинадцяти таких предметів, які здатні здивувати вас тим, як їх можна і треба використовувати.

1. Терка

Раніше ми згадували це кухонне начиння, яке здатне не тільки дрібно натерти овочі або фрукти. Радянські люди знали, що тертка — це багатофункціональний кухонний помічник, який замінює кухонний комбайн. Найчастіше ми користуємося великими круглими отворами, але є й інші: прямокутні призначені для різання сиру чи ковбаси на скибочки, зірочками можна подрібнювати палички кориця, пармезан та інші тверді продукти, ялинки чи хвилі використовуються для декору страв.

10 кухонних аксесуарів, які ви завжди використовували неправильно

2. Духова шафа

Майже всі в цьому відділенні зберігають не часто використовуваний посуд, сковорідки, форми для випічки. Але насправді цей ящик призначений для підігріву їжі. Якщо у вас немає мікрохвильової печі, це ідеальний варіант. Також він зможе виручити вас під час великого застілля, коли потрібно підігріти багато порцій відразу.

10 кухонних аксесуарів, які ви завжди використовували неправильно

3. Молочний спінювач

Любителі кави іноді балують себе тим, що спеціальним приладом роблять густу молочну пінку. Але на цьому функції спінювача не закінчуються, ви можете успішно його використовувати, щоб змішувати соус у невеликій ємності, куди неможливо дістатися блендером.

10 кухонних аксесуарів, які ви завжди використовували неправильно

4. Ложка для спагетті

Вона виглядає досить химерно — хвилеподібні краї, в середині поглиблення знаходиться отвір. Її основне призначення — це видалення зайвої рідини з макаронів, коли ви виймаєте їх із каструлі. Однак є ще одна цікава функція, отвір посередині ідеально підходить для того, щоб відміряти ідеальну порцію спагетті. Деякі виробники пішли навіть роблять біля отвору спеціальну мітку. Вона може зазначити, скільки людина розрахована порція: однієї чи двох.

10 кухонних аксесуарів, які ви завжди використовували неправильно

5. Овочечистка

Як видно з назви, цей прилад потрібен для того, щоб очищати овочі чи фрукти від шкірки.

ВАЖЛИВО! Коли ви користуєтеся овочечисткою, робіть це від себе, але ніяк інакше. Від цього однаково залежить ваша безпека та якість роботи.

Що ще може робити овочечистка:

  • прибирати плодоніжки з великих ягід;
  • робити великі шоколадні стружки для прикраси десертів;
  • акуратно зрізати цедру з цитрусових;
  • чистити екзотичні фрукти (авокадо, манго) з товстою шкіркою.

10 кухонних аксесуарів, які ви завжди використовували неправильно

6. Чеснокодавилка

Вона призначена для того, щоб робити з часнику пюре. Ця приправа ідеально підходить для багатьох м’ясних, рибних страв та салатів, але чистити часник заняття не просте. А якщо ми скажемо, що часник чистити не треба? Вам потрібно просто прибрати жорсткий кінчик, сунути часточку в прес і надавати, вуаля, м’якоть зовні, а все лушпиння залишилося всередині. Таким чином, прес для часнику є і пристосуванням для його чищення.

10 кухонних аксесуарів, які ви завжди використовували неправильно

7. Блендер

Як ви зазвичай користуєтеся блендером, щоб приготувати смузі? Напевно, закидайте, нарізані на шматочки, фрукти та овочі, додаєте трохи рідини і натискаєте кнопку. Ми поспішаємо розповісти, що це не зовсім правильний алгоритм дій. Спочатку в чашу потрібно закладати м’яке та рідке, далі насіння та зелень і тільки в кінці тверді овочі та фрукти.

ВАЖЛИВО! Якщо ви кладете спочатку жорсткі шматки, ножі блендера нормально з ними не справляються, однорідна маса не вийде.

10 кухонних аксесуарів, які ви завжди використовували неправильно

8. Великі шеф-ножі

Не так багато людей на кухні ризикують користуватися широкими та великими ножами, зате їх можна часто побачити у кулінарних шоу, де ними спритно керуються кухарі. Насправді навчитися різати продукти також не складно, основний секрет полягає в тому, як потрібно цей ніж тримати. Звичайні вузькі ножі тримають, зазвичай, так: вказівний палець на спинці, інші триматися за рукоятку. З великими широкими шеф-ножами треба поводитися по-іншому:

  • нагорі треба розташувати великий палець;
  • збоку тримайте вказівний, щоб він ставив напрямок;
  • натискайте на ніж чітко.

Також ми рекомендуємо використовувати не слизькі дошки, щоб уберегти себе від неприємних ситуацій.

ЦІКАВО! Щоб дошка не ковзала і не гуляла по столу, підкладіть під неї рушник або ганчірочку.

10 кухонних аксесуарів, які ви завжди використовували неправильно

9. Ножі з роздвоєними кінчиками

Ножі з подвійним кінчиком найчастіше мають ще й лезо із дрібними зазубринами. Часто такими ножами ріжуть хліб, але краще придивіться до роздвоєного кінчика, у такого ножа насправді зовсім інше призначення. Якщо ви порізали м’які овочі або фрукти (помідори, персики і т.д.), то цим кінчиком їх можна легко підчепити і перекласти або акуратно перемішати.

10 кухонних аксесуарів, які ви завжди використовували неправильно

10. Посудомийна машинка

Сучасну кухню складно уявити без посудомийки, вона помітно полегшує нелегку побутову працю. Ви колись задавалися питанням, як потрібно складати посуд у посудомийну машинку? Насправді, є чіткі ергономічні правила, щоб використовувати функціонал техніки на повну. Виробники посудомийних машин дають такі рекомендації:

  • тарілки, де переважно лежала вуглеводна їжа (картопля, крупи) необхідно ставити на центр ґрат:
  • тарілки після білкової їжі (яйця, сири, молочні продукти) треба розставити з обох боків.

Таке розміщення посуду забезпечить бездоганну чистоту.

10 кухонних аксесуарів, які ви завжди використовували неправильно

Ми сподіваємося, що спонукали вас задуматися про те, як тепер організувати свій побут на кухні, що треба купити, а чого треба позбутися. На кухні дуже важлива зручність і ергономічність, тому так важливо правильно і максимально використовувати простір і предмети, тоді готування перестане бути обов’язком, а стане приємним клопотом або хобі.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Оцініть матеріал! Вже проголосувало:20 Середня оцінка: 1,95 із 5)
10 кухонних аксесуарів, які ви завжди використовували неправильно Завантаження…

Читайте також:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *